پروژه کارآفرینی شالیکوبی و تولید حبوبات(به ظرفیت 3300 تن در سال )

دسته بندي : کارآفرینی » کشاورزی و زراعت
پروژه کارآفريني شاليکوبي و توليد حبوبات(به ظرفيت 3300 تن در سال )در 33 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

شالي‌کوبي فرايندي است که طي آن شلتوک به برنج سفيد تبديل مي‌شود.از محصولات جانبي مهم کارخانجات شاليکوبي، سبوس است که به عنوان غذاي دام و طيور مصرف مي‌شود.شاليکوبي در ايران به طور متوسط از دستکاه‌هاي سنتي استفاده مي‌نمايند که راندماني پايين دارد.با توجه به آن که چاقي زمينه ‌ساز بروز انواع سرطان مانند سرطان سينه، روده ‌ي بزرگ، پروستات ، آندومتر( رحم)، کليه و کيسه‌ ي صفرا؛ بيماري‌ هاي غير واگير مانند ديابت نوع 2 و قلبي- عروقي است، لزوم استفاده از برنامه ‌ي غذايي سالم که از حبوبات و غلات کامل يعني نان ‌هاي تهيه شده از آرد سبوس دار مانند سنگک، تافتون و بربري، انواع گوشت ‌هاي سفيد مانند مرغ و ماهي، فرآورده ‌هاي شيري (شير، ماست و پنير)، روغن ‌هاي گياهي مايع، مغز‌ها (آجيل)، سبزي‌ ها و ميوه‌ها تشکيل شده باشد؛ ضروري به نظر مي رسد.

تحقيقات نشان داده است، احتمال ابتلا به سرطان روده‌ ي بزرگ، پروستات و بروز بيماري هاي قلبي-عروقي و ديابت نوع 2 در افرادي که دو بار يا بيشتر در هفته از حبوبات استفاده مي ‌کنند، کمتر از افرادي است که يک بار در هفته از آن استفاده مي ‌کنند يا برنامه ‌ي غذايي آن‌ها سرشار از غذاهاي پُرچرب، سرخ شده، غلات تصفيه شده مانند نان‌ هاي سفيد و شيريني‌ هاست.

حبوبات در رديف سوم هرم غذايي در کنار گروه گوشت ‌ها، تخم‌ مرغ، آجيل مغزها قرار مي ‌گيرند و مصرف روزانه ‌ي 3- 2 واحد از اين گروه توصيه شده است.

هر واحد اين گروه معادل 90- 60 گرم گوشت قرمز يا مرغ يا ماهي پخته شده، يک ليوان حبوبات پخته، يک عدد تخم مرغ ، 20عدد بادام زميني ، 12عدد بادام، 2 قاشق غذاخوري کنجد و 12 عدد آجيل مخلوط است.

مصرف روزانه ي حبوبات در رژيم غذايي مردم مناطق مديترانه ‌اي (کشورهاي اسپانيا، پرتغال، يونان، جنوب فرانسه، سوريه، فلسطين اشغالي، جزيره‌ ي کرت، بخش‌هايي از ايتاليا) که کمتر از مردم شمال اروپا، آمريکا و ديگر کشورهاي در حال توسعه، دچار بيماري ‌هاي قلبي- عروقي و برخي سرطان‌ ها مي ‌گردند، توصيه شده است.

البته بايد ياد آور شويم که با توجه به مزاياي حبوبات، مصرف آن به تنهايي در هر روز موجب يک برنامه ي غذايي با کفايت نمي ‌شود، زيرا انواع ويتامين‌ها و مواد مغذي ضروري که در گوشت‌ها، سبزي‌ها، ميوه‌ها و فرآورده‌هاي شيري وجود دارد، در آنها موجود نيست.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

شاليکوبي و توليد حبوبات



محل اجرا :









1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که شاليکوبي و توليد حبوبات مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي کشاورزي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 16 نفر ميباشد .

تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

برنج يکي از اجزاي سالم رژيم غذايي مي باشد و به هيچ عنوان نبايد اين غذا را از رژيم حذف نمود. برنج منبع غني کربوهيدرات هاي پيچيده و فاقد سديم و کلسترول مي باشد. برنج کالري کمي دارد و فاقد چربي مي باشد. سه چهارم ليوان برنج، حدود 160 کالري انرژي دارد.

برنج غذايي است که در تمام دنيا شناخته شده است. به طور ميانگين، مردم آسيا سالانه 90800 تا 181600 گرم برنج مصرف مي کنند. آمريکايي ها سالانه 90800 گرم برنج مصرف مي کنند.

مردم آسيا به دليل مصرف زياد برنج، غذاهايشان داراي چربي اشباع کمتري مي باشد، زيرا افزايش مقدار برنج و کاهش مصرف گوشت، به کم مصرف کردن چربي هاي اشباع کمک مي کند.

تاريخچه برنج

تاريخچه برنج به هزاران سال قبل برمي گردد. در قديم، مردم براين عقيده بودند که برنج هديه و پاداشي از طرف خداوند مي باشد. هنوز نيز در بعضي تمدن ها مردم براين باورند.

در دنيا حدود 7000 نوع مختلف برنج وجود دارد. کشورهاي آسيايي حدود 90 درصد از برنج دنيا را توليد مي کنند.
فوايد مصرف برنج

6 بار در هفته، مصرف غلات و يا دانه هاي سبوسدار( مانند برنج قهوه اي) براي خانم هاي يائسه اي که داراي کلسترول بالا، فشار خون بالا و ديگر نشانه هاي بيماري قلبي هستند، بسيار مهم و مفيد مي باشد.

برنج براي افرادي که دچار سوء تغذيه شديد مي باشند، بسيار مفيد است. مصرف برنج موجب کاهش تري گليسيريد خون و کاهش فشار خون مي گردد. برنج موجب افزايش مقاومت نسبت به انسولين مي شود و براي بيماران ديابتي بسيار مفيد است.

برنج سفيد و قهوه اي

تفاوت بين برنج قهوه اي و سفيد تنها در رنگ آنها نيست. دانه کامل برنج داراي چندين لايه مي باشد. اگر فقط يک لايه خارجي آن را برداريم، آنچه ناميده مي شود، برنج قهوه اي است. در اثر اين فرايند کمترين تخريب در مواد مغذي برنج حاصل مي شود.

حال اگر برنج قهوه اي آسياب شود، مقدار زيادي از لايه هاي دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذي آن از بين مي روند و آن چه باقي مي ماند، همان برنج سفيد است.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل شاليکوبي و توليد حبوبات

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز شاليکوبي و توليد حبوبات به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در محل مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش توليد نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين کشاورزي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 1285 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 33

حجم فایل:635 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: