پروژه کارآفرینی طرح کنترل ایمنی گاز شهری در منازل

دسته بندي : کارآفرینی » خدماتی و آموزشی
پروژه کارآفريني طرح کنترل ايمني گاز شهري در منازل در 14 صفحه ورد قابل ويرايش


در جوامع قديم انسان ها براي گرم کردن خانه ها و پخت غذا و يا روشنايي از سوخت هيزمي استفاده مي کردند که با توجه به اينکه انسان ذاتا به صورت کنجکاو خلق گرديده و هميشه به دنبال پيشرفت از هر نظر بوده است که به اين سوخت ها بسنده نکرده و به دنبال سوخت جديد بود که تحقيقات آنها جامع عمل پوشاند و سوختهاي فسيلي کشف گرديد که با کشف اين سوخت ها سوخت هاي هيزمي کم کم جاي خود را به سوخت هاي فسيلي دادند که در ابتدا از نفت و گازوئيل براي گرم کردن خانه ها يا پخت غذا يا ساير کارهايي که نياز به انرژي دارد استفاده مي کردند که حتي راديوهاي قديم نيز با استفاده از نفت يا گازوئيل کار مي کردند با پيشرفت در جوامع بشري انسان به فکر اين افتاد که به جاي سوخت هايي مثل نفت و گازوئيل مي توان از گاز براي گرم کردن خانه ها، روشنايي، پخت غذا، يا حتي در صنعت حمل و نقل استفاده کرد به طوري که امروزه با استفاده از لوله کشي اکثر شهرهاي بزرگ و کوچک يا حتي خيلي از روستاها از اين سوخت (گاز) براي گرم کردن خانه ها، روشنايي(در صورت نبود برق) و... استفاده مي کنند که گاز نسبت به سوخت هاي فسيلي ديگر، ارزان تر و با صرفه تر است هم اينکه خطر آلايندگي کمتري دارد و هم مشکل انبار کردن (مثل نفت و گازوئيل) و جابجايي را ندارند و استفاده از آن نيز باعث مي شود که محيط تميز بماند .

اما مي دانيم هر پيشرفتي قطعا ممکن است يک مشکل داشته باشد که گاز نيز از آن مستثني نبوده است زيرا گاز به علت نقطه اشتعال بالا خطر آتش سوزي در آن نيز قطعا بالاست همچنين چون اين سوخت اکثرا در محيط هاي بسته مورد استفاده قرار مي گيرد نشت آن باعث خفگي در موجودات زنده مي شود که اين مشکل را توانستند با قرار دادن ترموستات در روي وسايل گاز سوز تقريبا حل کنند تا اگر مثلا در صورت قطع گاز در وسايل گاز سوز ترموستات ها خودکار گاز ورودي به سيلندر گاز را قطع مي کنند تا در صورت وصل دوباره ي گاز، گاز نشت نکرده و باعث آتش سوزي که ميتواند توسط يک جرقه ي کوچک رخ دهد صورت نگيرد و از خطرات احتمالي اينچنين جلوگيري کند .

البته اين طرح هم کامل نيست زيرا ترموستات ها در وسايل گازسوز فقط گاز بعد از ورودي به سيلندر وسايل گاز سوز را کنترل مي کنند و احاطه ي به قبل از آن ندارند مثلا از بست يا شيلنگ يا حتي لوله کشي هاي گاز، اگر گاز نشت کند ترموستات ها باعث قطع آن نمي شوند يا به طور کلي اخطاري در اين خصوص نمي دهند و اکثر آتش سوزي هاي امروزي توسط گاز از طريق همين نشتي ها رخ مي دهد علاوه بر غير از اين ها گاز شهري بعد از سوختن و مورد استفاده قرار گرفتن در وسايل گازسوز تبديل به يک گاز خيلي خطرناک به نام مونواکسيدکربن مي شود که باعث خفگي در انسان مي شود.

چون هنگام نشت اين گاز انسان شايد متوجه آن نشود زيرا اين گاز بي رنگ و بي بو مي باشد. اگر نشت گاز مونواکسيد کربن به صورت کم هم باشد در روي ذهن انسان اثر خيلي بدي مي گذارد و باعث کند ذهني انسان مي شود و ضريب هوشي انسان ،خصوص? کودکان را پايين مي آورد.



?طرح پيشنهادي ما:

اگر ما بتوانيم يک دستگاهي بسازيم که گازهاي ورودي قبل از وسايل گازسوز مثل لوله ها يا بست ها يا ساير جاهايي که امکان نشت گاز وجود دارد و همچنين گاز بعد از مورد استفاده قرار گرفتن گاز شهري در وسايل ،گاز يعني مونواکسيد کربن را کنترل نماييم گام خيلي مهمي را در جامعه مدرن امروزي طي کرده و موفقيت بزرگي را کسب نموده ايم.

اين دستگاه مي تواند از دو قسمت جداگانه تشکيل شود. قسمت اول در روي وسايل گازسوز قرار گرفته و در صورت نشت گاز شهري بعد از ورودي به داخل سيلندر يا نشت گاز مونواکسيد کربن از داخل هواکش يا به هر دليلي ديگر اگر در فضا نشت کند مثل? 3 دفعه با روشن و خاموش کردن يک چراغ قرمز رنگ يا توسط يک زنگ ( يا هر دو همزمان) ... اخطار دهد، اگر کسي به اين اخطارها توجه نکرد به صورت خودکار گاز ورودي به داخل سيلندر را قطع کند.

پالس خروجي ميکرو کنترل

که تشکيل شده از يک سنسور گاز که البته اين سنسور بايد فقط به گاز مونواکسيدکربن حساس باشد يعني اگر گاز ديگري در فضا احساس کرد حساسيت نشان ندهد .

سنسور: وسيله اي است که کميت فيزيکي را دريافت و خروجي آن به صورت ولتاژ خواهد بود، سنسورها انواع مختلف دارند :سنسورهاي دمائي – گازي و... .

البته نوع ديگري از سنسورها وجود دارد که کميت فيزيکي را تبديل به جريان مي کند يعني خروجي آنها به صورت جريان(آمپر) مي باشد که براي تبديل آن به ولتاژ کافي است يک مقاومت درسردر خروجي وصل نموده و از دو سر مقاومت ولتاژ را دريافت کنيم.

همان که در شکل مداري دستگاه مذکور آمده مي توانيم خروجي سنسور را به يک مقايسه گر (به سمت مثبت مقايسه کننده) وصل کنيم و يک سر مقايسه کننده را با يک پتانسيومتر سري کنيم با پتانسيومتر مي توان ولتاژ خروجي مورد نظر را تنظيم نمود به طور مثال اگر بخواهيم که وقتي ولتاژ خروجي سنسور از mv1 بيشتر شد آژير به صدا درآيد پتانسيومتر را روي mv1 تنظيم مي کنيم و هر وقت خروجي سنسور گاز بيشتر از mv1 شد مقايسه کننده ولتاژ خروجي را با پتانسيومتر مقايسه مي کند و آژير را به صدا در مي آورد و خروجي cc7 را با يک مقاومت به يک ميکرو کنترل وصل مي کنيم .

ميکروکنترل يک مدار ديجيتالي مي باشد که ولتاژ خروجي مقايسه کننده را دريافت مي کند و فرمان به صدا درآوردن آژير يا قطع نمودن گاز را صادر مي کند يعني چند پاس با زمان مشخص صادر کرده و خروجي پالسها بعد از 3 دفعه به يک سيم وصل گردد که در اين صورت مدار به صورت خودکار قطع خواهد گرديد، يعني گاز ورودي به سيلندر وسيله گازسوز قطع خواهد شد،چون همه ي وسايل طرح مورد نظر در بازار موجود مي باشد پس ما فقط آن ها را تهيه نموده و مونتاژ مي کنيم.

نيروي انسانس که در اين طرح مورد نياز است

1- مهندس برق الکترونيک 1 نفر به عنوان مدير و مهندس ناظر

2- تکنسين برق يا الکترونيک 4 نفر که در صورت نبود مديريت سرپرستي شرکت به عهده يکي از اين تکنسين ها مي باشد.

3- پرسنل اداري 3 نفر

4- کارگر 20 نفر با مدرک ديپلم ترجيح? برق يا الکترونيک.

5- کارگر 4 نفر که وظيفه بسته بندي و انبار کردن و ... را بر عهده دارند.
دسته بندی: کارآفرینی » خدماتی و آموزشی

تعداد مشاهده: 1615 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 14

حجم فایل:15 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: